Csak ínyenceknek
Régi szerelmem, a rántott
sertésköröm nagytestvére, mely a híreszteléseket beigazolva felülmúlja azt. A
beszerzése nem egyszerű, de szó szerint „szerezni” és néha rábukkanni lehet. Én
ma a Metro áruházban barangolva leltem erre a csemegére. Percekig tépelődtem:
vegyem, vagy sem. Amint látjátok, vettem!!! Kilója úgy 1000 Ft körül volt. Egy
láb 1,3 kg-ot nyomott. Szép nagy pracli. Boldogan és éhesen (mely elkészültéig
még kétszer ettem) hazaérkeztem és nekiláttam az elkészítésének:
Valójában itt kezdődik a recept, a többi hanta!
Fogtam 2 db borjúlábat, összesen
2,6 kg súlyban, majd saját tulajdonú gázlámpámmal megperzseltem. Utána alaposan
megmostam és nagy késsel a középső ízületnél, keresztben elvágtam. Behajítottam
egy óriási edénybe és nem viccelek, 300 percig főztem jó sós vízben. Az
pontosan 5 óra volt. (A sót ne sajnáld, tényleg jó sós legyen, mert akkor lesz
a láb is elég sós!) Kemény volt, de megéri. Vigyázz, ne éhesen állj neki!
A megfőtt lábakat kitettem
tányérra és lecsontoztam. A csontokat eldobtam és a hús-ín-bőr anyagot
tenyérnyi lepényekre daraboltam.
Miután kihűlt, hagyományosan kipaníroztam és
bő olajban kisütöttem. Amint látható, hasábburgonyával tálaltam magamnak –ugyanis
ebben a házban senki nem szereti ezt a lakomát rajtam kívül-, melyet megszórtam
aprított petrezselyemmel és tartárt adagoltam mellé. Úgynevezett éttermekben a
párolt rizst tukmálják.
Nyugi. Tényleg ezt vacsoráztam ma
este nyolckor az egészséges és reformtáplálkozás jegyében, de az alábbi adagban
és összeállításban.
Ha van időd, szereted az ilyen
izéket és elszánt vagy, akkor vágj bele!
...és figyeljétek a tv távirányítót!!! Naná, hogy azt is néztem. Mármint a tv-t.
VálaszTörlés